marți, 30 iunie 2009

Excursii in Delta Dunarii

O excursie in Delta Dunarii va ramane o amintire de neuitat din toate punctele de vedere. Acest tinut salbatic al apelor va face sa descoperiti multe lucruri uimitoare.

De obicei, punctul de pornire pentru o excursie in Delta Dunarii este orasul Tulcea. Tulcea insasi este o locatie care se merita vazuta. Este un oras de marime medie, cu 91.875 locuitori, situat pe malul Dunarii, pe 7 coline din Dealurile Tulcei, pe o vatră populată continuu începând din perioada culturii Gumelniţa (2900 - 2200 î.C.). Este foarte interesanta istoria zbuciumata si aparte a acestui tinut mereu ravnit de alte populatii, sper sa am timp vreodata sa scriu si despre acest subiect extrem de interesant. Dincolo de efectele dezastruoase ale uniformizarii a oraselor prin arhitectura ceausista, Tulcea mai are stradute care inca pastreaza atmosfera de targ oriental de la inceputul secolului 20.

Daca pana la Tulcea se poate ajunge cu masina, trenul sau avionul, de aici incepe tinutul apelor, deci trebuie schimbate mijloacele de transport terestre cu cele fluviale. Inaintand spre Delta, peisajele devin mirifice. Apa, stuf, grinduri, mlastini, plauri, copaci uitati de vreme, lacuri si pasari, foarte multe pasari.

Cateva trasee cu pornire din Tulcea sunt:

1. Tulcea - Canalul Mila 35 - Garla Sireasa - Garla Sontea - Canalul Olguta - Dunarea Veche - Mila 23 sat - Crisan - Maliuc - Tulcea

2. Tulcea - Brat Sfantu Gheorghe - Canalul Litcov - Canalul Crisan - Caraorman - Crisan - Brat Sulina - Maliuc - Tulcea

3. Tulcea - Maliuc - Crisan - Canalul Crisan - Canalul Caraorman - Lacul Puiu - Satul de
vacanta Rosu - Lacul Rosu - Lacul Rosulet - Canalul Rosu - Imputita - Canalul Busurca - Sulina - Brat Sulina - Tulcea

4. Tulcea - Canalul Mila 35 - Canalul Sireasa - Garla Sontea - Canalul Razboinita - Canalul Stipoc - Canalul Pardina - Chilia Veche

5. Tulcea - Bratul Sulina - Gorgova - Canalul Mila 22 - Garla Sontea - Dunarea Veche - Mila 23 sat

Complexul turistic Mila 35 organizeaza excursii pe trasee turistice din Delta Dunarii. Detalii puteti gasi aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu